Caută
Close this search box.

Trump şi Putin anunţă un acord pentru armistiţiu în sud-vestul Siriei

Rusia şi Statele Unite au anunţat vineri, la finalul unei întâlniri istorice dintre preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin, că au ajuns la un acord de armistiţiu în sud-vestul Siriei, relatează Reuters.

Acordul marchează un nou nivel de implicare al SUA în tentativele de rezolvare a războiului civil sirian şi va intra în vigoare duminică, la prânz.

Zona vizată se află în provincia Deraa, la graniţa cu Iordania, şi Quneitra, aflată la graniţa cu Platoul Golan, ocupat de Israel.

„Cred că este primul indiciu că SUA şi Rusia pot lucra împreună în Siria şi, în consecinţă, am avut o discuţie lungă privind şi alte zone din Siria unde putem continua să lucrăm împreună pentru a reduce tensiunile din zone”, a spus Tillerson.

Iordania şi Israelul sunt, de asemenea, incluse în acord, a spus una dintre sursele citate. Cei doi aliaţi americani au zone de graniţă cu sudul Siriei şi sunt îngrijoraţi de violenţele din ţara arabă.

Tillerson a subliniat, potrivit News.ro, că administraţia Trump nu vede un rol pe termen lung pentru regimul Assad în Siria, dar că modul în care se va face schimbarea nu a fost stabilit încă.

Preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin au discutat aproape două ore, prelungind prima lor întâlnire ce urma să dureze numai o jumătate de oră, relatează Associated Press.

Putin a declarat că au discutat despre situaţia din Siria şi din Ucraina, dar şi despre securitatea informatică şi lupta împotriva terorismului.

FOTO: Sky News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri