Caută
Close this search box.

Licitație: o nouă centură a Capitalei, în regim de autostradă, şi drumul expres Craiova – Piteşti

Două dintre cele mai dorite drumuri de viteză din România au fost scoase la licitaţie: o nouă centură a Capitalei, în regim de autostradă, şi drumul expres care va lega Craiova de Piteşti. Şi centura autostradă, şi drumul expres, ar urma să fie gata în 2021. Costurile vor depăşi un miliard de euro, informează TVR.

Nervi, aglomeraţie, ore în şir pierdute în coloane de maşini interminabile. Confortul centurii celui mai mare oraş al ţării se opreşte aici.

Noua promisiune a autorităţilor este un nou drum ocolitor, în regim de autostradă. Deocamdată, se licitează realizarea jumătăţii de sud. Dacă lucrările vor decurge conform termenului stabilit, cel mai devreme vom putea circula pe acesta în 2021.

Tronsonul de sud înseamnă 52 de kilometri între autostrăzile A1 şi A2. Investiţia este estimată la peste jumătate de miliard de euro. În luna august se va licita şi jumătatea de nord a noii centuri-autostradă.

Sunt planuri mari şi pentru un drum expres, de mare viteză, între Piteşti şi Craiova. Acolo unde fabricăm Dacii şi Ford. Sunt scoase la licitaţii serviciile de proiectare şi execuţie pentru 121 de kilometri.

Drumul expres Craiova Piteşti ar costa 820 de milioane de euro şi ar deveni funcţional în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri