Caută
Close this search box.

Parisul sub ape. Metroul, inundat din cauza ploilor torențiale

Mai multe stații de metrou din Paris au fost închise duminică seara după ce au fost inundate ca urmare a furtunilor violente care au lovit capitala Franței, relatează huffingtonpost.fr și lexpress.fr.

În jur de 20 de stații ale metroului parizian au fost inundate din cauza ploilor torențiale care au lovit pentru scurtă vreme capitala Franței între orele 21.00 și 23.00. Pe contul de Twitter al regiei, RATP, s-a menționat în cursul serii că în mai multe stații trenurile nu opresc din cauza inundațiilor, printre care Pere-Lachaise, Cité și Porte de Pantin, arată Agerpres.

Pasagerii rețelei de transport în comun au postat pe Twitter mai multe fotografii și înregistrări video impresionante cu stațiile de metrou inundate.

„Am primit aproape 1.700 de apeluri de la Paris și din regiune după începutul furtunilor”, a declarat pentru AFP lt. col. Yannis Destable, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris. „Am efectuat 37 de intervenții, nu intervenții dificile, în principal pentru evacuarea apei sau infiltrații în tunele”, a precizat el. Până luni dimineață, notează lexpress.fr, numărul intervențiilor lor a crescut la 87.

„Sectoarele cele mai afectate au fost arondismentele al 13-lea și al 15-lea din Paris și Seine-Saint-Denis”, a adăugat el. „Din cauza intemperiilor centrul nostru de apeluri este blocat, contactați numărul unic numai dacă apelul dvs are legătură cu o urgență”, au postat pe Twitter pompierii din Paris duminică seară, la ora 22.39.

În cursul serii, serviciul meteorologic Meteo France a instituit cod portocaliu de furtună pentru Paris și mai multe departamente din Ile-de-France, care a fost ridicat în jur de miezul nopții. În acest interval ar fi fost depășit un record, cantitatea de precipitații (50 mm) căzută la Paris fiind echivalentă cu cea căzută de obicei într-o lună.

Potrivit lexpress.fr, 12 departamente din Ile-de-France și din centrul țării — printre care Paris și Seine-Saint-Denis — sunt sub cod portocaliu de furtună până luni seară.

Luni dimineață circulația metroului s-a reluat normal la Paris, dar trei stații au rămas închise până la diferite ore (Quai de la rapée, Voltaire și Maubert-Mutualité).

Situația a fost una dificilă și la Nantes, unde orașul a fost lovit de o ploaie diluviană de la orele 18.00. Deși ploaia nu a durat decât câteva minute, a fost suficient pentru ca pompierii să fie copleșiți de apeluri. Potrivit Ouest France, ei ar fi intervenit de 265 de ori înainte de ora 21.00, majoritatea misiunilor fiind legate de inundații la persoane particulare.

Căderi excepționale de precipitații au fost înregistrate și în alte regiuni ale Franței, precum la Civray, în departamentul Vienne (86 mm), sau Lons-le-Saunier, în departamentul Jura (77 mm).

Sursa foto: leparisien.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri