Caută
Close this search box.

Premierul Tudose merge la Bruxelles. Negrescu: „Vom transmite un plus de seriozitate“

Mihai Tudose

Prim-ministrul Mihai Tudose va efectua în această săptămână o vizită la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu înalți oficiali ai Uniunii Europene.

Aceasta este prima vizită la Bruxelles a premierului Mihai Tudose, care va fi însoțit de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Întâlnirea de marți a șefului Executivului cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, apare pe agenda acestora. „Agenda vizitei este stabilită şi pot să vă spun deja, pentru că această informaţie este publică, într-adevăr, va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, este deja publicată pe site-ul Comisiei Europene, dar va avea întâlniri cu toţi oficialii importanţi la nivelul instituţiilor europene, cu preşedintele Consiliului, domnul Tusk (Donald Tusk – n.r.), cu preşedintele Parlamentului European, domnul Tajani (Antonio Tajani – n.r.), şi cu o parte din comisari. Evident, ne vom întâlni cu doamna comisar Corina Creţu, cu domnul comisar Timmermans. La aceste întâlniri am plăcerea să particip în calitatea mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, pentru a transmite acest mesaj ferm: România şi actualul guvern îşi respectă toate angajamentele asumate anterior şi are de gând să aibă o colaborare foarte bună cu partenerii europeni şi în acelaşi timp să-şi susţină cauza, atunci când este cazul, în raport cu partenerii noştri de acolo”, a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene. Victor Negrescu şi-a exprimat speranţa că vizita la Bruxelles a premierului va avea succesul scontat, în condiţiile în care Mihai Tudose s-a pregătit foarte bine.

„Este o vizită de o zi şi o vizită care cred că va avea succesul scontat şi mai ales este un mesaj pe care vrem să-l transmitem, un plus de seriozitate în relaţia cu Bruxelles-ul. Pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită şi sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxelles-ul într-o manieră pozitivă pentru români şi într-o manieră pozitivă pentru priorităţile actualei guvernări”, a subliniat Negrescu.

 

https://magnanews.ro/2017/07/09/negrescu-explica-cum-poate-ajunge-romania-nucleul-dur-al-ue-e-nevoie-de-consens-national/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri