Caută
Close this search box.

Premierul Mihai Tudose la Bruxelles, în prima sa vizită externă

Premierul Mihai Tudose se va întâlni marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

De asemenea, premierul va mai avea întrevederi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.

„Este prima mea vizită la Bruxelles în calitate de prim-ministru, temeinic pregătită din punct de vedere tehnic. Vreau să transmit mesajul că România este un partener serios, care îşi va respecta toate angajamentele asumate anterior. Ne dorim o colaborare foarte bună în relaţia cu Uniunea Europeană, aşa cum ne-am angajat, de altfel, şi prin Programul de Guvernare. Suntem pregătiţi să creştem calitativ prezenţa României la nivelul instituţiilor europene şi să contribuim la consolidarea proiectului european, inclusiv din perspectiva responsabilităţii pe care ne-o vom asuma în primul semestru al anului 2019, în primul mandat românesc la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, a declarat premierul, citat într-un comunicat al Executivului.

Tudose va fi însoţit de ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri