Caută
Close this search box.

Un pod metalic, soluţia pentru traversarea Lacului Herăstrău de către prietoni

Un pod jos metalic cu lungimea de zece metri ar putea fi amplasat lângă podul de cale ferată București-Constanța, din zona Parcului Herăstrău, după ce Ministerul Transporturilor va acorda avizul necesar, a informat Primăria Municipiului București, prin intermediul unui comunicat.

„Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București depune toate eforturile pentru concretizarea soluției legale de traversare a lacului Herăstrău. Până în prezent s-au obținut, conform legii, o serie de avize obligatorii de la autoritățile statului. (…) De la începutul lunii iunie, ALPAB a avut două întrevederi cu secretarul de stat și o întrevedere cu dl. ministru al Transporturilor, în urma cărora au fost stabilite etapele ce trebuie parcurse în vederea obținerii avizului MT/CFR. La toate cele trei întâlniri au participat reprezentanți ai SNCFR și ai Autorității Navele Române”, a precizat PMB.

În urma discuțiilor de la Ministerul Transporturilor, ALPAB a solicitat Ministerului Apărării Naționale o ofertă tehnică pentru realizarea unui pod jos metalic cu lungimea de zece metri, care va fi amplasat lângă podul de cale ferată București-Constanța, din zona Parcului Herăstrău.

„Totodată, au avut loc trei întâlniri cu secretarul de stat de la Ministerul Apărării Naționale în urma cărora a fost primită o oferta tehnică, iar în baza acesteia Direcția de Urbanism a demarat întocmirea documentației care va fi depusă la Ministerul Transporturilor în vederea obținerii avizului MT/CFR. De asemenea, ALPAB a obținut de la Autoritatea Navală Română avizul favorabil din punctul de vedere al siguranței navigației privind amplasarea acestui pod, cât și avizul de amplasare pentru pod pietonal traversare ‘Lac Herăstrău/Zona Cale Ferată’ emis de către arhitectul șef al Municipiului București”, a menționat PMB.

Precizările au fost făcute în contextul în care USR Sector 1 a solicitat, marți, demisia directorului general ALPAB, apreciind că „situația traversării lacului din Parcul Herăstrău în zona Podului CFR continuă să fie tratată cu indiferență de autorități”.

„În data de 16.06.2017, un deputat USR a fost la fața locului și, împreună cu reprezentanții ALPAB, a identificat câteva soluții posibile, aducându-i-se la cunoștință în mod periodic stadiul demersurilor de la inițiere și până în prezent, ultima data, vineri, 07.07.2017”, se mai arată în comunicatul PMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri