Caută
Close this search box.

Povestea româncei care a luat peste nota maximă la BAC, în Franţa

Corina Negulescu a obţinut 20,29 de puncte la BAC-ul francez, deşi limita maximă este 20. Este unul dintre cei 20 de absolvenţi de liceu care reuşesc această performanţă în toată istoria educaţiei din Hexagon.

Fata de 16 ani şi-a asumat două probe în plus la examen faţă de cele standard.

Corina Negulescu este acum în vacanţă la Giurgiu. A vrut să vadă unde a studiat tatăl său, acum un medic renumit în Franţa. Despre perfomanţa ei, Corina vobeşte cu modestie, potrivit Digi24.

„Pentru mine nu e atât de importantă nota în sine, ci reuşita în sine şi mulţumirea că munca pe care am făcut-o a fost recunoscută”.

În spatele notei excepţionale stau însă ani de studiu. Toată lumea a felicitat-o, de la colegii de liceu la profesori.

„Au fost foarte bucuroşi pentru mine, pentru că am învăţat tot anul şi am luat note bune”, spune Corina Negulescu.

Este legată de România, unde are bunicii pe care îi vizitează în fiecare an.

„Vin de 2-3 ori pe an. Venim pentru Paşte, Crăciun şi în timpul vacanţei de vară venim aici. Şi rudele mele vin în Franţa, facem schimb”, adaugă tânăra.

Corina vrea să devină medic.

„Vreau să devin medic, chirurg daca e posibil, ştiu că e dificil şi durează mult. Deocamdată vreau să intru la Medicină şi după aceea voi vedea”, a declarat românca.

În urma rezultatului, mai multe ziare din străinătate au scris despre succesul fetei, inclusiv ambasadorul român la Paris a felicitat-o. La Bacalaureatul francez, foarte rar se acordă nota 20.

FOTO: avantaje.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri