Caută
Close this search box.

O staţie de metrou, închisă total în weekend. RATB și UBER vin cu variante pentru pasageri

Pentru modernizările necesare stațiilor de metrou, pentru prima data Metrorex este nevoit să închidă total pe una din ele. Este vorba despre stația Pipera care nu va fi disponibilă pasagerilor sâmbătă și duminică.

O linie specială de autobuze va funcţiona luni, 17 iunie, la solicitarea unei companii private, pe traseul Şos. Colentina-metrou Pipera, când staţia va fi închisă, potrivit RATB, călătorii putând ajunge la destinaţie folosind linia navetă 616 sau alte mijloace de transport în perioada 15-17 iunie.

„În data de 17 iunie 2017, va funcţiona o linie specială de autobuze, la solicitarea unei companii private, pe traseul: Şos. Colentina – Str. Doamna Ghica – Şos. Petricani – Bd. Dimitrie Pompeiu – staţia de metrou Pipera”, informează Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Staţia de metrou Pipera va fi închisă pentru modernizarea sistemului de control acces, în perioada 15-17 iunie. Călătorii vor mai putea circula în cele trei zile cu linia-navetă 616, înfiinţată special de RATB sau cu Uber, care a anunţat reducerea la jumătate a costului curselor din şi către Pipera pentru care a fost utilizată opţiunea de „împărţire tarif” (Split Fare), cu taxiul, cu maşina personală, cu bicicleta sau pe jos.

În intervalul 15-17 iulie 2017, linia navetă 616 va circula pe traseul Platforma Industrială Pipera, Bd. D. Pompeiu, Şos. Petricani, Şos. Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Şos. Pipera, Aurel Vlaicu. Intervalul de succedare a autobuzelor liniilor navetă va fi de circa două-trei minute în zilele de lucru, respectiv trei-patru minute în zilele de sărbătoare, astfel încât să poată fi satisfăcută cererea de transport de pe magistrala afectată.

Utilizatorii Uber trebuie să introducă în aplicaţie codul promoţional *PIPERA50* şi să călătorească alături de unul sau mai mulţi colegi sau cunoscuţi, folosind opţiunea de împărţire tarif din aplicaţie. Codul promoţional trebuie introdus în aplicaţie o singură dată şi se va aplica automat la următoarele 10 curse, dacă sunt împărţite cu cineva, precizează compania de ride-sharing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri