Caută
Close this search box.

Înregistrarea obscenă cu episcopul Huşilor va fi vizionată de Mitropolia Moldovei abia luni: Nu pot înainte de Liturghie!

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei vor viziona abia luni înregistrarea indecentă în care apare episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, şi care a fost deja văzută de cei de la Patriarhie.

Vicarul administrativ Marian Timofte a declarat sâmbăta că trebuie să se pregătească pentru Liturghie, motiv pentru care nu poate privi astfel de imagini.

„Având în vedere că e sâmbătă după-amiaza, eu sunt preot şi trebuie să mă pregătesc pentru Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de mâine, nu pot să includ în pregătirea pentru Liturghie aşa ceva. Amân pentru luni dimineaţa”, a declarat Timofte la Antena 3.

Imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar, care la acel moment ar fi avut 17 ani, au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat la Antena 3 că a fost pus în situaţia de a viziona imaginile şi că l-a recunoscut pe episcopul de Huşi.

Bănescu a precizat însă că există varianta, susţinută şi de Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, conform căreia „imaginile sunt trucate”.

Imaginile ar fi fost folosite de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi de preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, pentru a-l şantaja pe Bârlădeanu. Cei trei preoţi au fost trimişi în judecată de DNA.

„În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor”, afirmă mitropolia într-un comunicat, potrivit protv.ro.

FOTO: republikanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri