Caută
Close this search box.

Kovesi: Înregistrarea de la DNA nu este autentică, ci a fost remixată

Laura Codruţa Kovesi susţine, într-un interviu pentru ziare.com, că înregistrarea nu este autentică, ci a fost „remixată”. În schimb, este posibil ca unele anchete DNA să fi fost compromise de înregistrarea respectivă, care a fost făcută la o ședință operativă.

Kovesi oferă detalii despre ancheta din DNA, anchetă care a nemulţumit doi dintre cei mai vechi procurori, care au fost revocaţi

Pe de altă parte, Codruța Kovesi atrage atenția că în înregistrarea respectivă sunt pasaje prelucrate dintr-o ședință operativă în care s-a discutat despre dosare penale despre care nu s-a comunicat nimic în spațiul public.

În ședința respectivă s-a discutat despre anumite probe administrate sau care urmează să fie administrate. Or, în aceste condiții, este posibil ca persoane aflate în anchetă să afle despre aceste dosare, subliniază Kovesi. „Ar putea fi în pericol chiar dosarele pe care le investigăm”, spune procurorul-șef al DNA.

„Ceea ce a apărut în spaţiul public nici măcar nu respectă cronologia şedinţei. Au fost amestecate fraze şi propoziţii dintr-o parte a şedinţei, cu fraze şi propoziţii din altă parte. Şi există expresii şi fraze pe care nu le-am folosit”, a dat asigurări șefa DNA.

Întrebată dacă a folosit unele expresii, precum („mânca-ţi-aş, „decapaţi” – n.r.), Laura Codruța Kovesi a răspuns: „Categoric nu. Nu am folosit aceste expresii”.

Cum de se aud totuşi aceste cuvinte cu vocea șefei DNA?

E foarte simplu, atunci când prelucrezi o înregistrare audio, poţi să faci anumite colaje din cuvinte. Există softuri comerciale disponibile şi pe internet cu ajutorul cărora poţi să faci aşa ceva. Nu am folosit niciodată acele expresii. Niciodată nu vorbesc într-un asemenea mod cu colegii, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Despre revocarea din funcţii a procurorilor Mihaela Moraru şi Doru Ţuluş, şefa DNA spune că „din verificările făcute, am constatat că au fost încălcate anumite norme care impuneau revocarea celor doi procurori din fruntea DNA. Eu am dispus nişte controale în care au fost implicaţi cei doi procurori încă din martie şi înregistrarea din şedinţă a fost făcută la sfârşitul lunii martie. Procedura controlului, a dosarelor pe care el le are în lucru, nu se termină într-o zi sau două. Mai ales când e vorba de un procuror cu 100 de dosare, ca d-na procuror”, a precizat Kovesi pentru ziare.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri