Caută
Close this search box.

Medicul Gheorghe Burnei rămâne sub control judiciar. Interdicția de a lucra în spitalul de stat rămâne valabilă

Foto: Magna News

Medicul ortoped Gheorghe Burnei rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins definitiv, marţi, cererea de ridicare a măsurii.

”Nu am făcut altceva decât am muncit toată viața, iar pe medicii de la Marie Curie i-am învățat meserie”, a declarat profesorul Gheorghe Burnei pentru MagnaNews.ro.

Potrivit News.ro, profesorul Burnei a solicitat instanţei ridicarea controlului judiciar şi implicit a interdicţiilor de a reveni la vechiul loc de muncă de la Spitalul Marie Curie, dar şi la activitatea didactică, iar magistraţii au respins acestă solicitare.

Medicul, care este acuzat de mai multe fapte de luare de mită, a arătat, marţi, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că el nu a cerut nimănui nimic şi că părinţii i-au oferit bani din proprie iniţiativă, iar acum este oprit pe stradă de părinţi care-i cer să le opereze copiii.

„Sute de pacienţi de la Spitalul de Copii Marie Curie au rămas pe lista de aşteptare de 7 luni. În lumina deciziei recente a Curţii Constitutiionale, nu mai putem vorbi de 22 de infracţiuni de luare de mită, ci doar de una. Medicul Burnei nu mai poate influenţa martorii, declaraţiile acestora sunt înregistrate video şi sunt depuse la dosar. Cerem modificarea condiţiilor controlului judiciar, în sensul de a i se permite exercitarea profesiei într-un spital de stat, în condiţiile în care acesta nu poate să îşi exercite nici profesia de profesor universitar. Numărul de medici ortopezi pediatrici din România este redus şi s-a diminuat mult ecoul social al faptelor iniţiale”, a susţinut avocata Eliza Ene Corbeanu.

În replică, procurorul de şedinţă a apreciat că se impune respingerea cererii, afirmând că medicul nu se poate întoarce în locul în care s-au comis faptele de luare de mită ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Doctorul Burnei le-a spus magistraţilor că de trei săptămâni are posibilitatea să profeseze în clinici private, dar nu poate lucra acolo pentru că nu sunt condiţii şi le-a cerut să îi permită să se întoarcă la vechiul loc de muncă şi la activitatea didactică, altfel neavând cum să se întreţină: ”Nu am condiţionat actul medical. Părinţii au venit din proprie iniţiativă şi au lăsat acei bani acolo. Nu am cerut nimic de la nimeni. Nu am făcut rău nimănui. Toţi banii aia lăsaţi acolo nu i-am folosit eu. Nu am luat nimic acasă. Puteam să mă duc în sistemul privat sau în străinătate şi n-am făcut-o. Acum m-am trezit cu o avalanşă de procese. Am adus economii la Casa de Asigurări de Sănătate de milioane de euro. De 7 luni nu am ţinut cursuri pentru studenţi. Nu mai am activitate, nu pot să mă mai întreţin”.

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut în 10 decembrie 2016 de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.

Un răspuns

  1. CAND SCOLILE MEDICALE SUNT CONDUSE DE DINOZAURI CAPOSI(care stiu ei cel mai bine-si orice-ca nu au nevoie de experienta insumata a lumii si mai ales a vesticilor), fiecare medic roman este obligat sa treaca prin tot blestemul initial(al inceputurilor medicinii), adica sa ajunga un medic bun(daca ajunge vreodata!) dupa ce lasa in urma sa, cimitire suprapopulate…medicina (umana -in special) nu ar trebui profesata de cei „fara chemare”, cei mai multi candidati(peste 90%) o fac din dorinta de a avea o diploma buna, din infatuare si -desigur- speranta(pana la urma total indeplinita) de a face bani multi , multi…Indiferent cum, chiar contribuind din greu la formarea acele immense cimitire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri