Caută
Close this search box.

Peste 200 de cazuri de rujeolă, în ultimele zile

Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 8.246, iar în ultima săptămână s-au înregistrat 229 de cazuri noi de rujeolă, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În ultima săptămână, au fost confirmate 220 de cazuri noi de rujeolă. Au fost înregistrate 32 de decese, astfel: opt în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, 7 în judeţul Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi, Mureş.

De la declanşarea epidemiei, rujeola s-a extins în 41 de judeţe. Cele mai afectate judeţe, cu peste o mie de cazuri de rujeolă fiecare, sunt Timiş, Caraş-Severin şi Arad.

Ministerul Sănătăţii a început în această săptămână o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităţilor locale, care au primit termen o săptămână pentru a face evaluări şi a descoperi comunităţile cu acces dificil la servicii medicale.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri