Caută
Close this search box.

Renașterea pe ape: România, dublă campioană mondială de tineret la canotaj

Tinerii canotori români, de două ori campioni mondiali și de două ori vicecampioni mondiali la competiția supremă încheiată duminică! După ce anul trecut, la Jocurile Olimpice de la Rio, canotajul românesc a obținut doar o medalie de bronz la proba feminină de 8 rame cu cârmaci (8+1), ei bine, rezultatele de la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret, competiție încheiată duminică în Bulgaria, fac să renască speranțele noastre pentru acest sport, care ne-a adus de-a lungul anilor 243 de medalii olimpice, mondiale și europene la seniori, precum și alte 238 de medalii la tineret și juniori.

Concret, românii au urcat duminică de doua ori pe cea mai inaltă treaptă a podiumului mondial, la probele de dublu rame masculin, grație lui Țigănescu Mihaiță-Vasile și Pascari Cosmin, precum și la dublu vâsle feminin, categoria ușoară, prin Lehaci Ionela-Livia și Beleagă Gianina-Elena.

În ceea ce privește medaliile de argint, ele au fost cucerite de echipajele de opt masculin, prin Ivașcu Cristian, Adam Constantin, Macovei Alexandru-Cosmin, Radu Constantin, Bejan Sergiu-Vasile, Dedu Gheorghe-Robert, Tudosă Ciprian, Munteanu Adrian și patru rame feminin: Popescu Cristina-Georgiana, Pop Alina Ligia, Parfenie Beatrice-Mădălina si Parașcanu Roxana.

Actualul președinte al federației Române de canotaj, dr. Elisabeta Lipa, de cinci ori campioană olimpică și declarată cea mai valoroasă canotoare a secolului XX, a spus, imediat după concursul din Bulgaria: „Rezultatele obținute de România la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret de la Plovdiv confirmă încrederea noastră că avem un viitor frumos. Mă bucur că avem continuitate în marea performanță la nivel european și mondial. Îmi doresc sa continuăm acest drum, să ne păstrăm motivația și tinerii de azi să fie pe cele mai înalte trepte ale podiumului și la seniori”. (foto rtv.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri