Caută
Close this search box.

Statele Unite au aflat că Phenianul pregătește un nou test balistic

Un oficial american a afirmat, marţi, că Pentagonul a adunat date care relevă că regimul de la Phenian se pregăteşte pentru un nou test balistic, care ar urma să aibă loc pe 27 iulie, informează The Guardian.

Vorbind sub protecţia anonimatului, oficialul american a declarat că testul ar urma să aibă loc la 27 iulie, ce reprezintă ziua aniversară a semnării armistiţiului Coreean din 1953. Această zi este o sărbătoare naţională în Coreea de Nord, cunoscută sub numele de ”Ziua Victoriei”, relatează și Mediafax.

Potrivit oficialului, ar urma să fie testată ori o rachetă cu rază intermediară de acţiune, ori o rachetă balistică intercontinentală. Ar putea fi a doua oară când Phenianul testează o rachetă balistică intercontinentală, după testul efectuat la 4 iulie, iar experţii consideră că rachetele nord-coreene au capacitatea de a atinge teritoriul SUA.

Agenţia de presă a Coreei de Sud, Yonhap, a citat o sursă guvernamentală care a precizat că autorităţile de la Seul au informaţii cu privire la faptul că Phenianul a deplasat lansatoare de rachete balistice intercontinentale în provincia Pyonganul de Nord.

CNN a citat un oficial al Pentagonului care a precizat că mai multe lansatoare de rachete au fost transportate vinerea trecută la Kusong, situat în provincia Pyongan de Nord. Kusong a fost locul de unde Coreea de Nord a mai efectuat teste anterior, inclusiv cel din luna mai în care o rachetă balistică a parcurs peste 700 de kilometri.

După testul efectuat de Coreea de Nord la începutul lunii iulie, SUA au militat pentru înăsprirea sancţiunilor impuse regimului de la Phenian.

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a afirmat, marţi, că s-au înregistrat progrese în discuţiile cu China în privinţa unor noi sancţiuni impuse Phenianului.

Săptămâna trecută, Phenianul a refuzat să dea curs ofertei Coreei de Sud privind deschiderea unui dialog pentru reducerea tensiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri