Caută
Close this search box.

Buda, atac dur la Dragnea și Tudose: „Guvernarea stalinistă a găsit de cuviinţă…“

Preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, se va adresa preşedintelui Comisiei Europene în privința plăţii contribuţiilor sociale pentru contractele part-time din ţara noastră.  În Monitorul Oficial nr. 598 din 25 iulie 2017 a fost publicata Ordonanța Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Începând cu 1 august 2017, în cazul salariatilor cu timp parțial, angajatorii vor trebui să achite CAS și CASS la nivelul salariului minim brut pe țară (1.450 de lei). Excepție de la această măsură vor face salariații care: 1. au în paralel un contract de muncă cu normă întreagă, sau au două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza de calcul cumulată aferentă acestora  este cel puțin egală cu salariul minim brut pe țară; 2. elevii, studenții cu vârsta până în 26 de ani; 3. pensionarii.

„Domnilor Dragnea şi Tudose, cine credeţi că va înţelege de la Bruxelles de ce un angajator va trebui să plătească asigurările sociale ale salariaţilor pentru 8 ore deşi aceştia muncesc 4 ore? Guvernarea socialistă şi de tip comunist, în loc să relaxeze condiţiile fiscale pentru angajatori astfel încât să putem avea o creştere a numărului locurilor de muncă observăm că, din păcate, prin măsurile luate, Guvernarea stalinistă a găsit de cuviinţă să îi taxeze extrem de dur pe cei care se chinuie să îşi menţină afacerile pe linia de plutire, într-un sistem cu o fiscalitate excesivă şi care, mai departe, se dovedeşte a fi un duşman al mediului de afaceri. Instituirea obligaţiei în sarcina angajatorilor de a plăti asigurările sociale şi nu numai pentru cei cu timp de muncă parțial duce la situaţii absurde care obligă angajatorii să achite asigurările sociale pentru 8 ore deşi angajatul poate să deţină contracte part-time la mai multe firme, ceea ce duce practic la încasarea de la fiecare societate de către nemernicul stat a unor sume nedatorate care vor fi aferente la 24 de ore dacă angajatul lucrează la 3 firme câte 2 ore. Şi nu este doar atât dar şi procesul absorbţiei fondurilor europene va fi extrem de afectat deoarece foarte mulţi beneficiari ai fondurilor europene au angajaţi part-time în limitele prevăzute de legislaţia în vigoare la momentul începerii derulării acestor proiecte şi care acum se văd puşi în situaţia imposibilă de a finaliza proiectele din cauza fondurilor insuficiente. Din păcate, nici domnul Tudose, nici domnul Dragnea nu înteleg nimic din economia de piaţă decât din economia socială. În aceste condiţii, voi sesiza preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la această situaţie singulară în Europa și în același timp inacceptabilă!“, a declarat  Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri