Caută
Close this search box.

Dinamo, la egalitate, 1-1, cu Athletic Bilbao, finalista Europa League din 2012

La revenirea în cupele europene, Dinamo a încheiat la egalitate, 1-1 (0-1) cu ibericii de la Athletic Bilbao, în prima manșă a turului III preliminar din Europa League. În 2012, tot pe Arena Națională, Athletic Bilbao a susținut finala aceleiași competiții, pe care a pierdut-o în fața formației Atletico Madrid.

Oaspeții au fost cei care au deschis scorul. Astfel, Dinamo a fost condusă cu 1-0 din minutul 21. A marcat Aymeric Laporte, un fotbalist de mare clasă, omul dorit de Barelona și Real Madrid marcând cu capul din careul mic, după un corner al echipei din capitala Țării Bascilor.

În minutul 55, la 10 minute după ce a fost introdus în teren de antrenorul Cosmin Contra, dinamovistul Rivaldinho a șutat formidabil de la 25 de metri și a trimis mingea în vinclul porții bascilor, lăsându-l pironit pe portarul acestora. Tatăl lui Rivaldinho, celebrul internațional brazilian Rivaldo, a sosit în România miercuri seara anume pentru a urmări partida cu Bilbao. Brazilianul s-a aflat pentru prima oară în tribune, în ţara noastră, la un meci al fiului său, iar după marcarea golului s-a ridicat în picioare și a aplaudat îndelung reușita lui Rivaldinho. Pentru cei care nu știu, reamintim că Rivaldo, între multe alte uriașe performanțe, a foost campion mondial în 2002 cu naționala Braziliei și câștigător al Balonului de Aur FIFA, adică fotbalistul nr.1 al Lumii în 1999.

Un alt gol marcat de dinamovistul Nemec a fost anulat în mod nejustificat – se pare – pe motiv de ofsaid, 

Dinamo a făcut o repriză secundă foarte bună, total diferită de prima și oricum cu mult mai bună decât în meciul cu FC Botoșani de pe același stadion (0-1), fiind adesea superioară la mai toate capitolele adversarei sale. dar nu a fost de ajuns pentru victorie. Sigur, prima șansă la calificare aparține acum în mod categoric grupării basce, dar Dinamo nu a făcut deloc un meci rău, păstrând încă șanse de a merge mai departe, cu condiția de a-și depăși propria prestație în jocul retur de pe 3 august, de la Bilbao. Foto: Rivaldinho (ProSport)

În aceeași competiție, la Giurgiu:

Astra – Oleksandryia (Ucraina) 0-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri