Caută
Close this search box.

MEN a dat ordinul pentru manualele de clasa a V-a în februarie, inclusiv pentru cel de sport

Ministerul Educației Naționale (MEN) a precizat vineri că ordinul pentru cumpărarea manualelor pentru toate disciplinele de la clasa a V-a, inclusiv Educație fizică și sport, a fost dat în luna februarie.

Potrivit MEN, noile programe școlare pentru clasa a V-a au fost aprobate prin Ordinul de ministru nr. 3393/28.02.2017, iar anexa acestuia conține 108 programe aprobate, printre care și cele pentru Educație fizică și sport sau Pregătire sportivă practică (40 de programe pentru 40 de sporturi).

Caietul de sarcini și anunțul privind scoaterea la licitație pentru atribuirea contractului de achiziție publică/acordului-cadru având ca obiect „Achiziție manuale pentru clasa a V-a” au fost întocmite conform Ordinului de ministru nr. 3393/2017, adică pentru toate programele școlare aprobate, precizează MEN.

„În condițiile în care MEN a anunțat că va achiziționa manuale pentru toate disciplinele, nu a fost operată o selecție între cele 108 programe școlare, astfel că în data de 8.03.2017 a fost încărcat în aplicația electronică SEAP caietul de sarcini pentru toate cele 108 discipline. Licitația a fost aprobată de ANAP, incluzând toate cele 108 discipline (loturi)”, a mai informat Ministerul Educației.

Totodată, MEN precizează că, în conformitate cu normele legale, fiind o licitație publică nu se putea refuza participarea ofertanților pentru niciuna dintre discipline și dintre cele 108 discipline s-au depus oferte de manuale pentru un număr de 25, dintre care la Pregătire sportivă practică pentru două loturi — atletism și fotbal.

Conform calendarului, versiunile digitale ale manualelor aprobate vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro, iar în perioada 7 — 11 august unitățile de învățământ vor selecta titlurile ce vor face obiectul contractelor cu editurile furnizoare. Prin urmare, Ministerul Educației va încheia contracte cu editurile în funcție de opțiunile cadrelor didactice exprimate în raport cu oferta existentă.

Precizările Ministerului Educației au venit după ce joi ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că, începând din toamnă, elevii de clasa a V-a vor avea manual și la disciplina Educație fizică și sport.

„Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. (…) În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situații”, a scris Liviu Pop pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri