Caută
Close this search box.

Dmitri Rogozin acuză autorităţile române: Aşteptaţi-vă la o ripostă, nenorociţilor!

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că autorităţile române au interzis avionulului în care se afla vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, să survoleze ţara noastră.

Aeronava a aterizat vineri după-amiază pe Aeroportul din Minsk, în capitala Belarusului. Avionul oficial rus a avut nevoie de realimentare cu carburant, înainte de a continua drumul spre Moscova.

Vicepremierul Rusiei a denunţat interdicţia de survol, acuzând autorităţile române de periclitarea vieţilor pasagerilor aflaţi în avionul cu care se deplasa.

„Autorităţile române au pus în pericol vieţile pasagerilor unui zbor al companiei S7, femei şi copii. Carburantul a ajuns până la Minsk. Aşteptaţi-vă la o ripostă, nenorociţilor!”, a transmis scris Rogozin pe Twitter.

Preşedintele moldovean Igor Dodon a avertizat vineri, potrivit Mediafax, în contextul interdicţiei de survol, că Partidul Democrat şi „unionişti” pregătesc pentru R.Moldova, cu susţinerea Occidentului, un scenariu similar celui din Ucraina.

„Vreau să vin cu un mesaj către cetăţenii care m-au sunat. Vă rog, fiţi pregătiţi! Poliţia, Serviciul pază nu o să ne apere, azi au demonstrat acest lucru. Fiţi pregătiţi! Atunci când o să vă spun, să fiţi la Chişinău, toţi! Eu simt că lucrul acesta se apropie. Se apropie momentul când noi o să trebuiască să îi punem la punct pe fiecare. Altfel, ei nu înţeleg. Altfel, ei îşi aduc românaşii, unioniştii, ca să ne facă nouă probleme aici. Eu nu am nimic împotriva românilor”, a declarat Igor Dodon vineri seară.

„Asistăm la un show rusofob fără precedent, care este îndreptat spre distrugerea relaţiilor moldo-ruse. O să le iasă pe ochi acest show, şi mă refer la cei din Partidul Democrat. Ştim foarte bine cine sunteţi voi, dar problema este că Chişinăul şi Partidul Democrat sunt doar un pion al unui joc politic.”

Decizia statului român a fost luată în baza articolului 1(1) din Decizia 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea «Statele membre iau măsurile necesare pentru a împiedica intrarea pe teritoriul lor sau tranzitarea acestuia de către persoanele fizice responsabile pentru acţiuni care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei şi de către persoanele fizice asociate acestora. În schimb, avionul a trecut prin Polonia şi Ungaria, care i-au dat drept de survol.

Rogozin se află pe această listă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri