Caută
Close this search box.

Simona Halep joacă la Washington, unde e favorită nr.1 la Citi Open

După trei turnee câștigate de-a lungul timpului în America de Nord – ultimul, anul trecut, la Rogers Cup – Simona Halep (nr. 2 mondial WTA) este văzută de toată lumea, organizatori, dar și case de pariuri, ca principala favorită a turneului de la Washington, denumit Citi Open, care începe luni, 31 iulie, zi în care intră pe ciment și Simona. Practic, este revenirea ei pe terenurile de tenis după neuitatul sfert de finală de la Wimbledon, cu Johanna Konta, meci care a avut cea mai mare audiență TV din istoria celebrului, turneu pentru întrecerea feminină.

Simona participă pentru întâia dată la acest turneu și va juca marți, 1 august, prima ei adversară fiind o reprezentantă a țării gazdă, jucătoarea de culoare Sloane Stephens (24 de ani, fostă triplă campioană de junioare la dublu, la Roland Garros, Wimbledon și Australian Open, fostă nr. 11 mondial WTA în 2013), actualmente nr. 336 WTA, dar aceasta din cauza unei întreruperi de aproape un an, datorată unei intervenții chirugicale la picior. Sloane a primit, ca și Simona, un wild-card de la organizatorii acestui turneu. Dacă va trece de Stephens, așa cum ar fi normal, Halep ar putea întâlni mai departe pe rusoaica Ekaterina Makarova (29 de ani, 59 WTA), semifinalistă la Australian Open acum doi ani, sau pe campioana olimpică de la Rio, portoricana Monica Puig (23 de ani, 69 WTA).

Interesant este că Sloane Stephens a câștigat acest turneu de la Washington, Citi Open, în urmă cu doi ani, învingând, între altele, pe Samantha Stosur (fostă câștigătoare la US Open, acum 38 WTA) și pe Anastasia Pavlyucenkova (18 WTA). Stephens a mai jucat, după operație, la Wimbledon 2017, atât la simplu cât și la dublu, pierzând greu la simplu, cu Alison Riske, 46 WTA.

Alte nume sonore prezente la Citi Open sunt și Kristina Mladenovic (Franța, 13 WTA), Sabine Lisicki (Germania, 127 WTA) sau americanca Christina Mc Hale (61 WTA).

Desigur, nu în ultimul rând, vor fi acolo și româncele Monica Niculescu (59 WTA) și Patricia Țig (120 WTA).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri