Caută
Close this search box.

Statele Unite au trimis bombardiere strategice deasupra peninsulei coreene

Statele Unite au trimis două bombardiere strategice deasupra peninsulei coreene, după noul test balistic al Phenianului. Coreea de Nord a avertizat că va riposta.

Cele două bombardiere B 1 Lancer au decolat de la baza americana din Guam și au zburat deasupra peninsulei coreene escortate de avioane japoneze și sud-coreene. Este a doua demonstrație de forță în tot atâtea zile, după ce forțele militare americane și sud-coreene au executat manevre comune cu rachete tactice sol-sol. Pentagonul a anunțat că acestea pot lovi precis și eficient orice obiectiv de pe teritoriul nord-coreean. Phenianul a amenințat că va riposta.

„Dacă SUA nu revin la bunul simţ şi vor continua să recurgă la aventurism militar şi „sancţiuni dure”, R.P.D. Coreeană va răspunde cu un act justiţiar hotărât”.

Testul balistic de vineri a avut loc la numai o zi după ce Senatul american a aprobat un pachet de sancțiuni la adresa Rusiei, Iranului și Coreei de Nord.

Președintele Donald Trump a folosit din nou rețelele de socializare pentru a-și comunica mesajele, potrivit tvr.ro. El a afirmat, pe Twitter, că este foarte dezamăagit de China. Aceasta promite, dar nu face nimic pentru a împiedica dezvoltarea arsenalului strategic nord-coreean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri