Caută
Close this search box.

Aer proaspăt: Andreea Panțuroiu, campioană europeană de tineret la triplusalt

Românca Andreea Panțuroiu a câștigat medalia de aur în proba de triplusalt de la Campionatelor Europene de tineret (Under 23) de la Bydgoszcz (Polonia), ea reușind să se impună în finală cu o săritură măsurând 14,27 m. Recordul său personal este de 14,33 m.

Este o victorie mai mult decât reconfortantă, care ne amintește de vremurile de aur ale unor campioane legendare precum Iolanda Balaș, Lia Manoliu, Gabriela Szabo, Viorca Viscopoleanu, Anișoara Cușmir sau Vali Ionescu.

Eleva antrenoarei Mihaela Nicoara a cucerit aurul european cu a patra încercare în fața adversarei sale directe, Ana Peleteiro (Spania), care a ocupat locul 2 cu o săritură de 14,19 m.

Elena Panțuroiu a mai fost, la aceeași probă, vicecampioană europeană de junioare (Italia 2013) și vicecampioană europeană de tineret la săritura în lungime  (Estonia 2015). Ea s-a născut la 24 februarie 1995 la Câmpulung Muscel, are 1,70 m și 57 kg. După locurile 16 la Europenele de senioare și la Jocurile Olimpice de anul trecut, Panțuroiu a obținut performanța carierei de până acum, desigur, putând fi acesta un semnal pentru (măcar) începutul revenirii atletismului românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri