Un avion Typhoon s-a ridicat din baza militară Kogălniceanu, după ce două bombardiere strategice rusești au fost detectate în apropierea spațiului aerian al NATO, deasupra Mării Negre.

Sistemul de supraveghere aeriană al NATO detectase prezența unor avioane non-NATO care zburau deasupra Mării Negre.

Este vorba despre două bombardiere strategice rusești Tu-22 Backfire, potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene Regale britanice.

Avioanele rusești zburau deasupra zonei vestice a Mării Negre. Tupolevurile rusești au fost detectate în timp ce au zburat înspre sud, dar nu au ajuns în raza vizuală a avionului britanic.

Centrul de operațiuni aeriene al NATO din Torrejon, Spania, a ordonat avionului britanic să intercepteze avioanele rusești care zburau în apropierea spațiului aerian al NATO, se mai arată în comunicat.

Patru avioane Typhoon sunt staţionate în România din luna mai şi efectuează misiuni de patrulă aeriană deasupra Mării Negre.

Pot atinge viteza Mach 1,8 şi ajută la detectarea, urmărirea şi identificarea obiectelor care se apropie sau operează în spaţiul aerian NATO.

Este prima misiune de acest fel a avioanelor britanice Typhoon staționate la baza Kogălniceanu.

 

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/doua-bombardiere-strategice-rusesti-interceptate-deasupra-marii-negre_368322.html#ixzz4nrnEvd5i

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 6 =