Caută
Close this search box.

Alice Cooper a uitat, timp de patru decenii, de pictura primită de la Andy Warhol

Rockerul american Alice Cooper a regăsit printre bunurile sale aflate într-un depozit un tablou – rulat într-un tub – ce i-a fost oferit de Andy Warhol în urmă cu peste patru decenii.

Acea pânză serigrafiată, care prezintă un scaun electric, realizată în nuanțe de roșu și negru, i-a fost făcută cadou cu ocazia aniversării sale de iubita lui din epocă, Cindy Lang, a dezvăluit marți pentru AFP managerul artistului, Shep Gordon, confirmând o informație apărută în cotidianul britanic The Guardian.

Andy Warhol a realizat mai multe serii de picturi ce au ca temă centrală pedeapsa capitală, în special după execuția din 1953 a cuplului Julius și Ethel Rosenberg, condamnați la moarte pentru că au transmis Uniunii Sovietice informații secrete despre programul nuclear American, relatează Agerpres.

O pânză similară, dar cu dimensiuni mai mari și realizată în culori diferite, a fost adjudecată cu 20,4 milioane de dolari în 2014 la o licitație organizată de casa Sotheby’s la New York.

Alice Cooper, în vârstă de 69 de ani, nu mai văzuse tabloul din 1971 sau 1972, potrivit managerului său, dar și-a amintit de existența acestei opere de artă în urmă cu câțiva ani, după o discuție cu un comerciant de artă.

Andy Warhol împreună cu Alice Cooper în 1974. Photo by Bob Gruen. Courtesy Bob Gruen

A început să caute pânza, pe care a găsit-o în cele din urmă într-un depozit. „Doar în universul rock’n’roll poți să uiți că deții un Warholl”, a declarat, în glumă, managerul Shep Gordon.

„Erau însă alte vremuri. Andy nu era mort, tablourile sale nu aveau atât de mare valoare și Alice era cap de afiș la Madison Square Garden, cu bilete care erau comercializate cu 3,5 dolari”, a explicat managerul artistului.

Alice Cooper, celebru și pentru machiajul puternic pe care îl poartă pe scenă, era un prieten apropiat al artistului Andy Warhol. Rockerul nu s-a hotărât deocamdată ce va face cu tabloul, pe care a decis să îl înrămeze.

Alice Cooper a preluat și el tema pedepsei capitale de multe ori în timpul concertelor sale, în timpul cărora simula execuții pe scenă — prin spânzurare, ghilotinare sau electrocutare.

Foto: The Daily Beast

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri