Produsele cu dublu standard – prilej de vacanţe pe banii statului pentru oficialii români! 

Nicolae Giugea, deputat PNL de Dolj, acuză modul în care autorităţile române care au competenţă în siguranţa alimentară îşi bat joc de inteligenţa românilor, plecând în vacanţe pe banii contribuabililor pentru a face presupuse „teste” de conformitate.

 „Ne-am obişnuit ca orice problemă cu care se confruntă consumatorul român să fie o excelentă oportunitate pentru şefii unor autorităţi ca să plece în vacanţe sau la shopping în străinătate, nu pe banii lor, ci pe bani publici. În această categorie intră şi falsa preocupare a autorităţilor române în chestiunea, deja europeană, a produselor cu dublu standard, comercializate în diferitele state membre ale Uniunii Europene.  Şi uite aşa aflăm că, în perioada 19-26 iunie 2017, o echipă, nu ştim din câte persoane, dar ştim că sunt specialişti, de la Ministerul Agriculturii, de la ANSVSA şi de la ANPC s-a deplasat la Maastricht (Olanda), Aachen (Germania) şi Bruxelles (Belgia) ca să facă un studiu comparativ în ceea ce priveşte produsele alimentare susceptibile de a fi supuse unui dublu standard. Nu se precizează şi dacă au luat cu ei un laborator ambulant sau testele le-au făcut în camerele luxoase de hotel, direct cu papilele gustative. În funcţie de cât de puternic s-au bronzat sau s-au îngrăşat după această călătorie, este uşor de anticipat care vor fi rezultate finale aduse acasă de aceşti aşa-numiţi experţi. Poate ar fi mai corect să-i numim experţi în vacanţe.”

Deputatul doljean Nicolae Giugea consideră că actualul ministru al agriculturii doar mimează preocupare în această chestiune, deoarece una declară şi alta face: „Problema nu este a celor care produc produse alimentare de o calitate inferioară şi le aduc în rafturile magazinelor din România! Problema este în România, la autorităţile române, care, prin legislaţia permisivă şi standardele de calitate relaxate, permit vânzarea pe piaţă a oricărui produs, aproape indiferent de calitate şi ingredientele folosite. S-au făcut nenumărate teste de conformitate şi aproape toţi operatorii economici controlaţi respectă standardele noastre naţionale. Păi, dacă standardele sunt proaste, permisive, atunci şi produsele sunt pe măsură. Domnul Daea, preferatul domnului Dragnea, de când a luat oaia în braţe, spune tot felul de trăznăi, însă numai adevăr nu spune. Una declară şi alta face în realitate. Dovadă sunt mai multe acte normative adoptate în ultimele luni, care afectează nefavorabil calitatea alimentelor, la care ministerul domnului Daea şi-a dat girul în mod explicit, fie că vorbim despre etichetarea unor produse, cum este de pildă laptele de consum, fie că vorbim despre acceptarea sau neacceptarea unor ingrediente/substituenţi în realizarea produselor. Vreau să fiu foarte bine înţeles. Produsele cu dublu standard ar putea dispărea peste noapte dacă noi vom avea o legislaţie coerentă şi standarde calitative superioare, care să nu mai permită înşelarea consumatorului român cu produse de calitate inferioară, la preţuri mari. Dar, până atunci mai este cale lungă şi nu ne rămâne decât să ne amuzăm pe marginea limbii de lemn a domnului Daea.” a mai spus deputatul PNL Nicolae Giugea,(foto).

 

79 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =