Caută
Close this search box.

Azi, două meciuri-șoc în Europa League: CSU Craiova-AC Milan și Dinamo-Athletic Bilbao

După victoria de miercuri a Viitorului și remiza FCSB-ului de marți (ambele în Liga Campionilor), azi sunt programate două meciuri de foc, adevărate regaluri fortablistice pentru suporteri: CSU Craiova – AC Milan și Dinamo – Athletic Bilbao.

Ambele contează pentru manșa întâi a turului III preliminar al Europa League (fosta Cupa UEFA) și vor putea fi urmărite în direct la televiziuni, astfel:

Dinamo – Athletic Bilbao, meci găzduit de Arena Națională din București, va începe la 20:30 și va fi transmis în direct de TVR 1.

Spaniolii, veniți din capitala Țării Bascilor, numai cu fotbaliști basci, au încheiat sezonul trecut pe locul 7 în Primera Division și sunt de două ori finaliști ai Europa League, ultima oară în 2012 când au juact pe aceeași Arena Națională din București, fiind învinși atunci de Atletico Madrid cu 3-0, mult mai greu însă decât arată scorul, grație unui Radamel Falcao dezlănțuit (2 goluri).

Mult mai disproporționată ca valoare a echipelor e cealaltă partidă:

CSU Craiova – AC Milan, pe Stadionul Municipal din Tr.Severin, de la ora 21, în direct pe Digi Sport 1.

Pentru CSU Craiova este debutul în cupele europene inter-cluburi, în vreme ce AC Milan (locul 6 sezonul trecut în Serie A) are un palmares care șochează realmente : a cucerit de 7 ori Liga Campionilor (Cupa Campionilor Europeni) – ultima dată în 2007, de 5 ori Supercupa Europei (record), de 3 ori Cupa Intercontinentală (record), de 2 ori Cupa Cupelor, de 18 ori campionatul Italiei etc, etc. La astfel de rezultate nu se mai poate comenta nimic. Poate doar faptul că AC Milan, care joacă meciurile de acasă pe celebrul stadion ”San Siro”, este în reconstrucție și revine după patru ani de pauză în cupele europene.

Tot azi, la 20:30, pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, va începe partida Astra – Oleksandryia (Ucraina), în aceeași etapă a Europa League ca și celelalte două meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri