Caută
Close this search box.

Bijuteriile arhitecturale ale Bucureştiului, scoase la licitaţie. Printre ele, şi ultima reşedinţă a lui Eminescu

Sunt clădiri monument, reprezentative pentru istoria culturală și socială a Capitalei. Cei mai mulți dintre cumpărătorii acestor imobile de patrimoniu sunt români din străinătate sau chiar cetățeni străini. Statul nu pare interesat de achiziționarea unor astfel de clădiri istorice.

Este scoasă la vânzare casa Ecaterinei Procopie Dumitrescu, soția primarului Procopie Ioan Dumitrescu, politician liberal și primar al Bucureștiului în 1901 – 1902 și din 1910 în 1911.

Este vorba despre o construcție cu 21 de camere, are pereți placați cu lemn masiv sculptat sau tapetați cu mătase.Ușile și ferestrele monumentale au vitraliile decorate cu blazoane. În grădină există o fântână arteziană și foișor. Imobilul se va licita cu 3 milioane de euro.

Se vinde și casa și farmacia laborator a lui Gheorghe Hotăranu. S-au conservat impecabil mobilierul și dotările farmaceutice, comandate și executate la Viena în 1925. La subsol, mai există rafturile cu eprubete și recipiente ceramice pictate. Renumitul farmacist Hotăranu locuia la etaj.

În interbelic, a fost membru în comisia chimico-farmaceutică de pe lângă Ministerul Sănătății și Ocrotirilor Sociale și a fost pe front în trei războaie. Casa sa este licitată cu preț de pornire un milion de euro.

Se vinde și fostul sanatoriu Caritatea, în care a stat, în 1889, Mihai Eminescu, potrivit tvr.ro. Este vorba despre imobilul de la nr. 9 de pe strada Plantelor, unde a încetat din viaţă, pe 15 iunie 1889, marele poet.

Cu aproape două milioane de euro poate fi cumpărată casa generalului Constantin D. Nicolescu , comandant militar al Bucureștiului în vremea Regelui Mihai și un important luptător împotriva comunismului.

În general este vorba despre clădiri care au fost naționalizate, dar de care acum statul nu mai este interesat.

Se așteaptă cumpărători care ar putea amenaja în aceste case muzee private, centre culturale, galerii de artă sau chiar hoteluri, cu condiţia să nu le modifice arhitectura.

Un răspuns

  1. Voi nu sunteți întregi la minte. De unde astfel de știri? Eu sunt unul dintre proprietarii unui imobil. Nu se vinde nimic. Știri de duzină. Verifica înainte sursele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri