Negociatorii Uniunii Europene speră să avanseze în cadrul negocierilor cu reprezentanţii Guvernului Majestăţii Sale, în cadrul reluărilor discuţiilor oficiale pe marginea ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Ministrul însărcinat cu Brexit, David Davis, şi echipa sa de negociatori vor fi primiţi la Berlaymont, sediul Comisiei Europene, de către negociatorul-şef al Uniunii, francezul Michel Barnier, în vederea primei runde de negocieri pe fond, la aproape o lună după lansarea oficială a negocierilor, pe 19 iunie. Aceste negocieri urmează să stabilească, până la 29 martie 2019, termenii divorţului între Londra şi Bruxelles.

Până în octombrie, negocierile vor viza drepturile celor trei milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în marea Britanie şi de britanici stabiliţi pe continent, obligaţiile financiare contractate de Regatul Unit ca stat membru şi alte subiecte legate de divorţ precum frontiera între Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord. În cazul în care negocierile progresează în mod convenabil, liderii europeni ar putea să-i ceară lui Michel Barnier să pregătească negocieri comerciale cu ocazia Consiliului European prevăzut la jumătatea lui octombrie. Negocierile vor începe la ora locală 9.15 (10.15, ora României) şi vor dura patru zile, în mici grupuri de lucruri, cu obiectivul de a identifica zone comune cu privire la un ansamblu de probleme. Michel Barnier şi David Davis vor susţine o conferinţă de presă joi.

150 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here