Caută
Close this search box.

Bucureștenii au asistat la un spectacol aerian. Peste 100 de avioane au făcut acrobații în aer

Cel mai mare show aerian din România – Bucharest International Air Show (BIAS) le-a oferit, sâmbătă, un adevărat spectacol pasionaților de aviație.

„Mitingul aviatic de astăzi este cel mai mare care s-a organizat în România. Peste 100 de piloți, peste 100 de avioane, parașutiști, avioane de vânătoare, avioane de luptă, dar și avioane de transport, pentru că la această ediție participă și TAROM, au dat spectacol. În plus, pentru că în fiecare an ne străduim să aducem pentru public elemente care au lipsit în anii trecuți, avem astăzi participare militară din zece țări, cinci avioane istorice și, în premieră, acrobație cu un elicopterul pilotat de Valer Novac”, a declarat Valentin Iordache, directorul Direcția Relații Externe din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București, citat de Agerpres. 

Pentru că evenimentul din acest an a fost dedicat intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon, spectatorii au putut urmări evoluția acestor avioane chiar și din flote străine, cum ar fi cea a Turciei.

Forțele aeriene ale Poloniei au evoluat, în premieră, cu MiG 29 Fulcrum și F-16 Fighting Falcon.

De asemenea, forțele aeriene ale Ungariei au făcut demonstrații cu Saab Jas 39 Gripen, în timp ce SUA a participat cu un F-15 „Eagle”.

Spectacolul, dar și expoziția statică s-au dovedit deosebit de atractive pentru pasionații de aviație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri