Caută
Close this search box.

Canicula se întoarce de marți, când vom avea și 37 de grade Celsius

Meteorologii avertizează asupra unui noul val de caniculă ce va cuprinde ţara săptămâna aceasta, fiind înregistrate marţi temperaturi maxime de 37 de grade Celsius în anumite zone.

Săptămâna aceasta începe cu un nou val de căldură, iar disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat în multe zone din ţară.

„Luni după amiază temperaturi de peste 35 de grade în partea de sud-vest a ţării, acolo şi indicele temperatură-umezeală va depăşi acel prag critic de 80 de unităţi. Temperaturi în schimb în creştere şi în celelalte zone. Vârful acestei perioade, la nivelul întregii ţări, va fi ziua de marţi, atunci când în aproape toată ţara, temperaturile maxime vor trece de 30 de grade, iar în Crişana, Banat, în sud-estul Transilvaniei, în Oltenia, în bună parte din Muntenia aşteptăm temperaturi maxime de 35-37 de grade, iar pentru zona Banatului posibil în jur de 38 de grade”, a declarat meteorologul Teodora Cumpănaşu, citat de Mediafax.

În a doua parte a săptămânii, vom avea parte de temperaturi în scădere în multe zone din ţară, cu ploi în toată ţara.

„Miercuri va interveni o schimbare semnifiativă în evoluţia vremii în sensul că pătrunderea unui val mai rece va determina în partea de vest, centru şi nord a ţării pe de o parte, scăderea valorilor de temperatură pe de altă parte, apariţia cu o frecvenţă mult mai mare a fenomenelor de instabilitate. Evident vorbim de averse cu caracter torenţial, intensificări ale vântului, chiar vijelii putem aştepta şi căderi de grindină”, a mai declarat Teodora Cumpănaşu.

În Capitală, se vor înregistra temperaturi în creştere, în jur de 34 de grade Celsius luni după-amiază, 35-36 grade Celsius marţi miercuri după-amiază.

„Nopţile rămân cu temperaturi ce vor crea în continuare disconfort, 22 de grade temperatura minimă, cel puţin în partea centrală a Capitalei, iar ploi aşteptăm începând din după-amiaza zilei de miercuri pentru ca mai apoi şi aici temperaturile să scadă simţitor şi să nu mai treacă în unele după-amieze de 26, 27 de grade”, a completat meteorologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri