Caută
Close this search box.

Capcane pentru porcii mistreţi, montate în Sinaia

Mai multe capcane au fost montate în centrul staţiunii Sinaia, pentru prinderea porcilor mistreţi care terorizează turiştii şi localnicii, apărând aproape zilnic, în oraş, în căutare de hrană.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că autorităţile, îngrijorate de apariţiile tot mai dese ale animalelor, au luat legătura cu administratorii fondului cinegetic. Astfel, s-a decis montarea unor capcane pentru prinderea porcilor mistreţi.

”Am luat legătura cu administratorii fondului cinegetic şi am făcut un contract cu ei. Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Umblă în haite. Sunt câte şase- şapte porci mistreţi şi vin în centrul staţiunii. Sunt foarte mulţi”, a declarat Oprea, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, animalele prinse vor fi relocate.

”Vor fi duse cât mai departe. Capcanele reprezintă o primă etapă. Dacă nu se reuşeşte prinderea porcilor mistreţi în acest mod, vor fi împuşcaţi”, a adăugat primarul staţiunii Sinaia.

Localnicii sunt şi ei îngrijoraţi şi spun că le este teamă să mai iasă din case după lăsarea întunericului.

”Ei vin după hrană. Dar sunt periculoşi. Sub nici o formă nu mai ies, mai ales cu copilul, seara, prin parc. Îmi este teamă”, a declarat o localnică.

”Sunt animale periculoase. Am văzut că s-au montat capcane. E primul an când porcii mistreţi vin prin oraş”, a afirmat şi un bărbat.

În urmă cu aproximativ o lună, doi porci mistreţi care au mers în parcul Dimitrie Ghica din centrul staţiunii Sinaia au fost tranchilizaţi şi mutaţi în pădure.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri