Peste 60 de persoane și-au pierdut viața în inundații și alunecări de teren de la sfârșitul lunii iunie și până în prezent în provincia Hunan, în centrul Chinei, au anunțat luni autoritățile locale, citate de AFP și Agerpres.

Ploile torențiale care s-au abătut de două săptămâni asupra regiunii au dus și la strămutarea a 1,6 milioane de locuitori din această provincie, care are același număr de locuitori ca Franța.

Cel puțin 63 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren sau a prăbușirii locuințelor, a declarat Tang Biyu, director adjunct al serviciului de afaceri civile din Hunan. Alți 20 de locuitori sunt dați dispăruți.

Circa 53.000 de case s-au prăbușit, în timp ce aproape 350.000 de imobile au fost grav sau parțial afectate după cele 11 zile consecutive de ploaie, a precizat el, evaluând pagubele la 4,9 miliarde de euro.

Și alte regiuni din China au fost afectate de inundații în ultimele săptămâni. La finalul lunii iunie, cel puțin zece persoane au murit și 73 au fost date dispărute după o alunecare de teren dintr-un sat din provincia Sichuan.

În Guangxi, peste 20 de locuitori au murit sau au fost dați dispăruți după inundații care au distrus mii de locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.