Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ și furtuni, valabilă până miercuri dimineață, în cea mai mare parte a țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 iulie, ora 20:00 — 26 iulie, ora 3:00, în toate zonele de munte, precum și în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Moldovei și vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 — 25 l/mp și punctiform 50 — 60 l/mp.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile estice și sud-estice, dar pe spații mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marți (25 iulie) și în prima parte a nopții de marți spre miercuri (25/26 iulie).

În cursul zilei de marți, 25 iulie, în sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul și centrul Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 35 de grade.

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizarea emisă luni.

139 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Victimele furtunii din Bihor participau la Tabara „Cristos Pentru Romania”.
    Luni, 24 Iulie 2017.
    „… E vorba despre Tabara „Cristos Pentru Romania” 2017, programata sa aiba loc in perioada 21-27 iulie. Pe pagina de Facebook a evenimentului, se arata ca tabara „a pornit ca un raspuns la dorinta tinerilor din Romania de a cauta pe Domnul…”__________________——————–_________________
    Se vedea treaba ca Holy Ghost nu era in his(her, or its?) best mood, asa ca, „cautatorii de aur”( in mine parasite de mult!) l-au intalnit pe frate-sau mai mic(sau mai batran, sau chiar geaman, ca actioneaza -amandoi- la fel!) sau poate ca hristos venea spre Romania(***) insa tocmai fusese aghezmuit… adica se aghezmuise si el nitzel, precum tot omul, de unde -in loc sa vina pe nourii cerului- a venit calare pe vanturile turbate…(*** ZZ Top-„Jesus just left Chicago”: Jesus just left Chicago And he’s bound for Romania Yeah, yeah, Took a jump through …Romania Well, muddy water turned to wine…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here