Caută
Close this search box.

Cod portocaliu de furtună în București și împrejurimi

Meteorologii au emis un cod portocaliu de furtună pentru București, care a intrat în vigoare la 15:10 și este valabil până la ora 17:00.

Se vor semnala : averse torenţiale care vor cumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp, izolat 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Codul portocaliu intervine după ce Capitala resimte deja, de câteva ore, efectele unui cod galben de ploi și vijelii, care era în vigoare până la 15.10.

Tot sub cod portocaliu au intrat, de la 15:05, și zone din județele limitrofe Bucureștiului. Codul este valabil până la 17:05 în: Județul Ilfov: Brănești, Cernica, Găneasa, Glina, Vidra; Județul Ialomiţa; Județul Giurgiu: Băneasa, Colibași, Comana, Gostinari, Gostinu, Greaca, Herăști, Hotarele, Isvoarele, Oinacu, Prundu, Valea Dragului, Vărăști și Județul Călăraşi.

Se vor semnala : averse torenţiale care vor local cumula cantităţi de apă de 35…40 l/mp, intensificări ale vântului cu viteze ce pot atinge la rafală 70…90 km/h, grindină de medii dimensiuni, descărcări electrice frecvente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri