Caută
Close this search box.

Comuna unde se trăiește ca la oraș. Cum reuşesc autorităţile să-i atragă pe turişti

Din 2007, locuitorii din Bodoc, Covasna, au apă la robinet. Instalarea reţelei a costat două milioane de lei, bani veniţi de la Guvern. Alte treo milioane de lei au fost cheltuite pentru reţeaua de canalizare. Nu a durat mult până să vină şi banii europeni. Aproape 11 milioane au fost atrase pentru îmbunătăţirea reţelei de drumuri locale. În localitate s-a construit şi un centru de tratament cu ape minerale: 200.000 de lei, tot bani europeni.

Confortul locuitorilor nu este, însă, singurul scop pentru care Primăria pregăteşte proiect după proiect. Cea mai nouă investiţie în acest sens este un teren de curse pentru atelaje trase de cai.

„Am fost la foarte multe concursuri, atât în ţară cât şi în străinătate. Pot să vă spun că această bază seamănă cu o bază sportivă din Olanda”, spune Nicolae Nistor, participant concurs de atelaje.

Primarul spune că nimic nu s-ar fi realizat fără ajutorul localnicilor, potrivit digi24.ro.

La Olteni, unul din cele trei sate ale comunei, există o adevărată comoară: castelul Miko, construit acum 200 de ani.

Primăria Bodoc a reuşit să obţină fonduri chiar şi din Ungaria. 2 milioane de forinţi vor fi investite în reabilitarea picturii din interiorul castelului, iar când întreg procesul de restaurare va fi gata, acesta va putea fi din nou aşezat pe harta culturală şi turistică a judeţului”.

Zona se dezvoltă şi turistic. Para Zoltan este primul proprietar de pensiune din comună. A construit-o pe bani europeni – 100.000 de euro – şi vrea să practice aici agroturism.

FOTO: mapcarta.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri