Caută
Close this search box.

De ce a fost condamnată Elena Udrea în Gala Bute. Motivarea instanţei

Judecătorii de la Înalta Curte spun că scopul educativ al pedepsei poate fi atins doar prin privarea de libertate.

Infracţiunile comise în Gala Bute sunt de o gravitate sporită, mai spun judecătorii de la curtea supremă. Motivul – Elena Udrea s-a implicat într-un mecanism complex de colectare a unor comisioane necuvenite de la oameni de afaceri tocmai de la înălțimea funcției de ministru al Dezvoltării.

Judecătorii atrag atenţia că Udrea trebuie să răspundă exemplar pentru aceste fapte.

Instanța a avut în vedere și modul în care acești bani au fost folosiți – fie în interes personal, fie pentru a acoperi cheltuieli de partid.

„Nu este lipsită de relevanță nici modalitatea de săvârșire a infracțiunilor, schemele infracționale gândite și puse în practică de inculpați pentru a intra în posesia sumelor de bani plătite de agenții economici cu titlu de mită, creându-se aparența unor operațiuni legale.

De asemenea, sumele de bani primite cu titlu de mită de inculpata Udrea Elena Gabriela în modalitățile descrise au un cuantum deosebit de ridicat, iar prejudiciul produs în dauna Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, ca urmare a achitării contravalorii serviciilor de promovare a României cu ocazia evenimentului sportiv din luna iulie 2011 de la bugetul de stat, este semnificativ”, se arată în motivarea instanţei.

Pe de altă parte, judecătorii au arătat că Elena Udrea s-a prezentat la toate ședințele de judecată, este o persoană integrată în societate și nu are antecedente penale, potrivit digi24.ro.

Elena Udrea a fost condamnată în martie 2017 la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Sentința Înaltei Curți nu este definitivă.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri