Caută
Close this search box.

Despăgubiri de 1.603,7 lei pe metru părtat pentru Magistrala 6 Metrou 1 Mai – Otopeni

Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapă necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului. 

Potrivit unui comunicat transmis de Executiv, sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în cuantum de 62,8 milioane lei şi reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile, cu o suprafaţă de expropriat de 39.160 metri pătrați. Asta înseamnnă 1.603,7 lei  (356 euro) pe metru părtat.
Imobilele supuse exproprierii se află pe raza municipiului Bucureşti – Sectorul 1 şi a judeţului Ilfov – oraş Otopeni. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.
Magistrala 6 realizează extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, pe o lungime de 14,2 km şi un număr de 12 staţii.
Această magistrală va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor. Termenul estimat de începere a lucrărilor este a doua jumătate a anului 2018, iar durata de execuţie este de 48 de luni. Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti – Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri