Caută
Close this search box.

Din seria dispozitivelor pentru bătrânețe. Scara conservatoare de energie

Oamenii de știință au creat o scară de înaltă tehnologie care poate absorbi energia unei persoane în timp ce urcă și apoi folosește această putere pentru a o elibera la coborâre. Acest dispozitiv ar putea ajuta persoanele în vârstă să rămână mobile și energice mai mult timp.

Asamblată dintr-un set de arcuri, senzori, cârlige și șasiuri care se deplasează numai în sus și în jos, pașii sunt eficienți energetic și nu necesită un motor voluminos. În schimb, scările modulare, care se pot potrivi pe o scară existentă, reciclează energia produsă de coborârea unui utilizator. Mergând în jos pe scări este ca o secvență de oprire din cădere. De fiecare dată când te oprești brusc, pierzi energie. Scările acestea absorb și stochează acea energie, apoi o returnează utilizatorului atunci când urcă.

Pentru a-și evalua utilitatea, un grup de voluntari sănătoși și tineri au testat aceste scări. Un senzor aflat în treapta de sus a măsurat cât de mult a contribuit piciorul de tracțiune la coborârea scărilor și cât de mult piciorul celălalt a lucrat pentru a urca pe scări. Subiecții nu au avut cunoștințe anterioare despre tehnologie și nici nu au furnizat informații despre scopul pașilor înainte de a le folosi. Tehnologia a redus volumul de muncă în timpul ascensiunii cu 17% în ansamblu și a lucrului la articulația genunchiului cu 37%.

Sursa: pbs.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri