Doi diplomați pakistanezi răpiți în Afganistan luna trecută au fost găsiți teferi după o operațiune a forțelor de securitate afgane, a anunțat miercuri la Islamabad Ministerul de Externe, relatează AFP și Agerpres.

Cei doi diplomați ai consulatului general al Pakistanului la Jalalabad (nord-estul Afganistanului), care au fost răpiți în timp ce se deplasau de la Jalalabad la Torkham (granița cu Pakistanul) pe 16 iunie, au fost găsiți în stare bună miercuri în Afganistan’, se arată într-un comunicat difuzat de ministerul pakistanez.

Președintele afgan Ashraf Ghani (foto) l-a contactat telefonic pe însărcinatul cu afaceri pakistanez la Kabul pentru a-l informa în legătură cu acest deznodământ și cei doi diplomați au fost predați ambasadei pakistaneze la Kabul, a adăugat sursa citată.

Relațiile dintre cele două țări vecine s-au tensionat recent din cauza unui presupus sprijin al Pakistanului pentru insurgenții care încearcă să îndepărteze de la putere guvernul de la Kabul.

Responsabili afgani acuză frecvent Pakistanul că îi susține pe talibani și că le oferă adăpost în speranța de a-și menține influența în Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here