Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui american, a asigurat marți, într-un interviu, că el nu i-a spus tatălui său de întâlnirea pe care a avut-o cu o avocată rusă ce i-a fost prezentată ca deținătoare a unor informații compromițătoare despre Hillary Clinton, transmite AFP.

„Nu, nu era nimic, nu era nimic de spus”, a declarat Donald Trump Jr. într-un interviu pentru canalul Fox News.

El a întâlnit-o pe avocata Natalia Veselnițkaia pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, după ce un intermediar i-a spus că aceasta ar putea să-i furnizeze informații ale guvernului rus despre candidata democrată la Casa Albă.

„Sincer, am crezut că cineva are informații despre adversarul nostru”, a explicat el, referindu-se la întâlnire ca fiind 20 de minute „irosite”. „Lucrurile merg cu un milion de kilometri pe oră (…) Poate este ceva ce ar trebui să ascult”, a spus el, argumentând că avocata avea poate dovezi despre „povești” care nu au fost acoperite suficient.

„Retrospectiv, probabil aș face lucrurile un pic diferit”, a recunoscut Donald Trump Jr., fără a spune cum.

Existența întâlnirii a fost dezvăluită sâmbătă de New York Times, apoi mesaje publicate marți au arătat că Natalia Veselnițkaia i-a fost prezentată de un intermediar ca o „avocată a guvernului rus”.

Dar avocata, potrivit lui Donald Trump Jr., ar fi vorbit mai ales de legea americană Magnitski, care sancționează Rusia pentru încălcări ale drepturilor omului și contra căreia ea milita.

Simplul fapt de a fi acceptat să întâlnească o persoană prezentată ca emisar al puterii ruse, în scopul afișat de a obține informații ce ar fi putut influența cursul alegerilor prezidențiale americane, a indignat opoziția democrată din Congres, ai cărei parlamentari apreciază că aceasta ar putea fi asimilată unei încercări de coordonare cu o putere străină ostilă.

Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui american, a publicat marți preventiv pe Twitter e-mailuri care arată că a acceptat în vara lui 2016 să primească ajutorul puterii din Rusia pentru eventuala subminare a candidaturii democratei Hillary Clinton, sub forma unor informații presupus compromițătoare, transmite AFP.

Președintele american, Donald Trump, a salutat marți „transparența” de care a dat dovadă fiul său cel mare, Donald Jr., pe subiectul întâlnirii acestuia cu o avocată rusă prezentată ca emisar al guvernului de la Moscova.

„Fiul meu este o persoană de mare calitate și aplaud transparența sa”, a declarat președintele, într-o declarație citită de de purtătoarea sa de cuvânt.

Avocata din Rusia care s-a întâlnit cu Donald Trump jr. în timpul campaniei prezidențiale din 2016 din Statele Unite a declarat marți că nu avea legături cu Kremlinul și a vrut să discute despre sancțiunile SUA asupra oficialilor ruși, și nu despre candidata democrată Hillary Clinton, informează Reuters.

„N-am avut niciodată informații compromițătoare sau sensibile despre Hillary Clinton”, a declarat Natalia Veselnițkaia pentru NBC News într-un interviu la Moscova. „Nu am avut niciodată intenția să am așa ceva”, a adăugat ea.

75 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 7 =