Caută
Close this search box.

Episcopul acuzat de homosexualitate nu se apără în fața șefilor! Când va fi judecat

Comisia pentru Regulamente şi Statut din cadrul Bisericii Ortodoxe Române va analiza joi și vineri procedurile care se impun în cazul episcopului de Huşi, Corneliu Bârlădeanu. Mai marii BOR spun că nu s-au mai confruntat cu o astfel de situaţie, întrucât nici până la această oră preleatul nu a adus probe care să-l disculpe de acuzații.

„Se studiază în mod amănunţit statutul pentru că este prima dată când ne confruntăm cu un asemenea caz, trebuie analizate exact toate recomandările regulamentelor şi statutelor în cazul judecării unui ierarh. Se vor analiza procedurile care se vor aplica în Sinodul Permanent. Această Comisie pentru Regulamente şi Statut pregăteşte întâlnirea Sinodului Permanent, care a fost stabilit pentru 17 şi 18 august. Sinodul Permanent va analiza cazul, probele care vor mai apărea până atunci şi concluziile pe care le va extrage şi propunerile de sancţionare vor fi trimise către comisia de disciplină a Sfântului Sinod”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Reprezentantantul Patriarhiei a precizat că episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, nu a adus, până în acest moment, nicio dovadă prin care să îşi demonstreze nevinovăţia.

„Episcopul de Huşi nu a adus nicio probă în apărarea lui, doar a cerut o expertizare tehnică a înregistrărilor respective, lucru pe care îl face o autoritate judiciară care are asemenea experţi. Rezultatul acestei expertize, dacă va fi gata până atunci, va fi discutat de Sinodul din august”, a adăugat Vasile Bănescu.

Corneliu Bârlădeanu are interdicție de a mai oficia Sfânta Liturghie el fiind oprit de către Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Mai mult, Bârlădeanu a fost văzut pe aerortul din Iași în urmă cu câteva când se îmbarca într-o cursă cu destinația Viena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri