Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a oferit postului HBO un interviu, care a provocat vâlvă în presa internațională. Kadîrov a amenințat Statele Unite cu spectrul „armaghedonului” nuclear.

„Avem un stat puternic, o putere nucleară. Chiar dacă țara noastră va fi complet distrusă, rachetele noastre nucleare vor fi lansate automat. Și vom întoarce lumea cu fundul în sus, o vom pune în patru labe”, a declarat liderul cecen.

Potrivit jurnaliștilor de la New York Times, citaţi de digi24.ro, Ramzan Kadîrov nu exagerează și nu vântură ficțiuni imperialiste atunci când spune că arsenalul nuclear al Rusiei va fi lansat automat.

Ce este Sistemul Perimetral

La ce se rezumă, pe scurt, capacitatea acestui sistem construit de sovietici în 1980? Dacă guvernul rus, de exemplu, va fi atacat nuclear, un program automatizat din Sistemul Perimetral va goli silozurile de focoase, declanșând un contraatac total.

„Acest (sistem – n.r.) era, la propriu, un dispozitiv de Apocalipsă”, se arată în articolul din NY Times.

Business Insider a discutat despre acest lucru cu un fost oficial american care, în 1993, le-ar fi oferit jurnaliștilor de la cotidianul newyorkez informațiile legate de Sistemul Perimetral.Este vorba despre Bruce Blair, ex-ofițer pe probleme nucleare al Statelor Unite.

„Un aspect îngrijorător este că (sistemul – n.r.) este foarte automatizat, iar un atac cibernetic, de exemplu, sau alte fenomene, naturale sau provocate de mâna omului, l-ar putea declanșa. Reprezintă un risc de atac nuclear accidental din partea Rusiei”, a declarat Bruce Blair.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.