Chiar dacă primarul Gabriela Firea l-a rugat frumos, în fața camerelor, pe prim-ministrul Tudose să facă ceva cu programul marfarelor – care probabil o încurcă și pe ea când vine la sediul primăriei în fiecare dimineață -, toată lumea știe că de fapt rugămintea a fost un ordin foarte clar, pe care colegii de partid din Executiv îl vor pune cât mai repede în execuție.

Este vorba despre barierele de la Petricani și Andronache unde vehiculele stau la barieră și câte o oră.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să fie luate o serie de măsuri pentru îmbunătățirea mersului trenurilor, în contextul în care la barierele de la Petricani și Andronache se stă chiar și o oră în așteptare.

„Ne-am dori (…) ca la nivelul Ministerului Transporturilor, CFR Marfă, CFR Călători să se ia câteva măsuri pentru îmbunătățirea programului și a calendarului mersului trenurilor, în special a celor marfare, astfel încât dimineața, când se intră masiv în Capitală, și seara, când se pleacă din Capitală către județul Ilfov, să nu se mai întâmple așa cum e acum situația — ca la bariera de la Petricani și la bariera de la Andronache să se stea chiar și o oră în așteptare, deoarece trec de multe ori și câte trei marfare. Am găsit deschidere totală la domnul prim-ministru și i se pare o măsură de bun simț administrativ până la urmă. Nicio capitală europeană nu este tranzitată în timpul zilei, mai ales la orele de vârf, dimineața și seara, de marfare”, a declarat Firea, la finalul întâlnirii avute miercuri, la sediul PMB, cu premierul Mihai Tudose.

De asemenea, ea a menționat că în bugetul de investiții pe anul acesta sunt introduse sume consistente pentru supralărgirea străzii Fabrica de Glucoză.

„În ceea ce privește congestia traficului în zona de nord a Capitalei, am introdus în bugetul de investiții pe anul acesta sume consistente atât pentru supralărgirile Fabrica de Glucoză și șoseaua Petricani și, în cel mai scurt timp, vor fi urcate în Sistemul Electronic de Achiziții aceste licitații. Dorim foarte mult să ajungem și la semnarea acestor contracte și la semnarea ordinelor de începere a lucrărilor, bineînțeles, dacă nu vor fi contestații foarte multe care vor îngreuna acest proces”, a afirmat Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here