Caută
Close this search box.

Garbine Muguruza, triumful zdrobitor al tehnicii și eleganței la Wimbledon

Noua campioană pe iarbă a tenisului mondial este Garbine Muguruza (Spania), o jucătoare tânără, 23 de ani, foarte elegantă și stilată, mereu calmă, introvertită și concentrată, dar și foarte puternică și stăpână perfectă pe tehnica tenisului, aflată într-o formă sportivă de excepție la Wimbledon. La cea de-a doua sa finală pe iarbă la Londra (prima a fost pierdută în 2015 cu Serena Williams, sora lui Venus), Muguruza și-a luat o tăioasă revanșă asupra familiei Williams:

Garbine Muguruza – Venus Williams 7-5, 6-0

Meciul a fost foarte echilibrat în primul său set, în care s-a mers cap la cap până la 5-5, iar apoi, cu un singur break, Garbine a tranșat începutul disputei.

A fost însă 5-4 și 40-15, adică două mingi de set pentru Williams (37 de ani), după care a urmat un lung schimb, foarte apăsător și tensionant, scorul a devenit 40-30, 40-40, Muguruza a întors și a făcut game și set la 7-5.

Am consemnat așadar trei game-uri consecutive în finalul primului set, care au dărâmat-o psihic și fizic pe Venus Williams, ce părea infialibilă la start de partidă, dar a fost apoi depășită în mod categoric, la absolut toate capitolele. Diferență uriașă între cele două seturi. Garbine, la al doilea său Grand Slam, a jucat imperial și a  câștigat de o manieră uluitoare, cum nu am mai văzut de mult într-o finală la Wimbledon, cu nouă game-uri consecutive reușite de învingătoare. Muguruza a urcat de pe locul 15 mondial pe poziția a 5-a.

Se pare că am asistat la nașterea noului superstar al tenisului feminin mondial și, probabil viitoarea mare rivală a Simonei Halep.

Un răspuns

  1. Splendid! Muguruza confirma predictiile mele , din anii trecuti:
    14 Oct.2015’…Acum cred ca toata lumea poate castiga dupa ce Serena Williams s-a retras”, a afirmat Garbine Muguruza intr-o conferinta de presa…”
    _______________________–––––––––_________________________
    Desi ea nu a trecut pe niciun loc superior , prin neprezentarea celei de deasupra, recunoaste ca S.Williams este singura care reprezinta o forta in tenisul feminin, peste care -practic- nimeni nu poate trece. Chiar daca „inca”.Ca o spune dintr-un motiv sau altul, ne scapa, insa dovedeste ca are buna educatie, probabil cei 7 ani de acasa, plus faptul ca traieste intr-un regim Monarhic, unde onestitatea nu este o raritate si unde pm-ii isi dau demisia la o mica greseala chiar doar de exprimare (nu in sensul pur literar), iar personaje inalte din Casa Regala sunt trimise in judecata la fel ca oricare alta persoana din plebe, in timp ce in Romania, procente insemnate din parlamentari sunt penali, dar ei sunt bine-mersi si fac legile tarii. Nu mai vorbim de numar, care si in Italia este sub discutie si -astfel- Parlamentul Italian se va reduce numeric la modul drastic, asa cum Japonia lucreaza sa reduca masiv numarul de unitati administrative teritoriale(prefecturi=judete).Numai ca Romania este condusa de un POPANDAU national, inconjurat de cateva mii de lichele dintre cele mai urat si pestilential mirositoare.///

    Marti, 13 Octombrie 2015, ora 08:08

    Asociatia de Tenis Feminin (WTA) a hotarat sa o elimine pe Serena Williams din clasamentul WTA Race.
    Potrivit unui comunicat oficial, forul mondial a luat aceasta decizie dupa ce Serena Williams si-a confirmat absenta de la Turneul Campioanelor din Singapore…”
    _________________________––––__________________________
    WTA-ul asta a ajuns un fel de „universitatea” spiru haret, da diplome in nestire, fara niciun discernamant…E absurd sa incerci sa deroghezi meritele cuiva , pe motive pur birocratice, care nu au de a face cu nimic cu faptul ca Serena W., este cea mai REALA supercampioana la tenis, atat prin istoric si performantele trecute cat si prin persistenta neintrerupta(peste 10 ani) in topul acestui sport.De acea ea ramane -in mintea si inimile fanilor de tenis- tot NR. 1, pentru ca si este in realitate… Iar Simona H., daca vrea sa arate ca este o doamna a sportului alb, ar trebui urgent sa iasa la rampa si sa multumeasca respectivei WTA, dar sa puncteze aceiasi realitate si anume ca in cea mai obiectiva realitate tot Serena este numarul 1, ea intelegand ca a castigat pozitia pe usa din dos, fara a-si fi adjudecat-o pe teren, pentru ca devine absurd ca nr 2 sau 3 sa treaca pe locul intai atata timp cat palmaresul lor este inferior, iar in lupta directa cu nr. 1 nu au castigat niciodata. Simona, iesi la rampa si arata ca stii ce inseamna fair play si lumea te va considera o doamna sau ramai tacuta si mutumita cu acest fals nr. 1 si lumea te va retine si aminti ca pe o miloaga.///

    2-Oct 16, 2015

    Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 07:03
    Presa italiana iese la atac inainte de Turneul Campioanelor – ce scrie despre Simona HalepFoto: fedcup.com Serena Williams s-a retras de la Turneul Campioanelor, iar incepand cu aceasta saptamana WTA a plasat-o pe Simona Halep pe primul loc in clasamentul WTA Race. Decizia forului mondial este considerata „curioasa” de jurnalistii italieni de la Ok Tennis, care …
    ______________________–––––––_______________________
    (referitor la comentariul trecut despre Serena si Simona).In primul rand este clar ca WTA isi arata muschii(„exercitiu de putere”) in mod discretionar, chiar rasist, iar despre Simona:Nu stiu cine este sfatuitorul Simonei , insa daca facea gestul pe care l-am sugerat(la adresa Serenei Williams), impactul pentru ea personal ar fi fost pozitiv, dar ar fi fost un impact extraordinar asupra imaginii tarii, pentru ca oricine ar fi exclamat :”Iata ca romanii au si bun-simt pot fi si fair play, nu doar hoti, etc., atat la nivel de mase cat si-mai ales-la nivel de conducere de tara. In sfarsit, se facea demonstratia ca „un strop de miere, indulceste un butoi de fiere”, pentru ca asta este impresia pe care o are mapamondul despre Romania, mai ales cand vad ce cloace imputzite sunt in capitala Romaniei, iar tembelul national tace si iar tace…Si -un alt „in sfarsit”- cred ca zarurile au fost aruncate: MUGURUZA!
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    LA ZI:

    Reactia Garbinei Muguruza dupa ce a intrecut-o pe Simona Halep in clasamentul WTA

    Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 15:11

    Reactia Garbinei Muguruza dupa ce a intrecut-o pe Simona Halep in clasamentul WTAFoto: fedcup.com

    Simona Halep a coborat inca o pozitie in clasamentul mondial,…”
    __________________________––––––_________________________
    Garbina a trecut pe locul 4 iar Simona pe 5, un trend natural pentru Garbine(avans) si f.negativ pentru Simona…Desi as putea exclama QED!, nu exclud ca Simona sa mai aiba niste puseuri de revenire, insa -cum spuneam- ea nu arata consistenta, iar pentru a ramane in istorie-in acest sport- trebuie sa fii macar 5-6 ani consecutivi macar pe primele 2 locuri, daca -nu cumva- chiar numai pe locul I…Pana una alta tot Serena W. este „prima doamna” desi la varsta ei, altele sunt terminate complet…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri