Caută
Close this search box.

Halep – Konta, cel mai vizionat meci feminin din istoria Wimbledon-ului

WTA, forul suprem al tenisului feminin mondial, înființat în 1973 de celebra jucătoare americană Billie Jean King, a făcut cunoscut faptul că meciul dintre Simona Halep și Johanna Konta, din sferturile de finală ale ediției 2017 a celui mai puternic turneu din lume, Wimbledon, a avut cea mai mare audiență tv din întreaga istorie de peste 100 de ani a renumitei competiții.

Cele trei seturi de mare luptă și tensiune au fost urmărite de o audiență impresionantă, de 7,4 milioane de telespectatori, ceea ce reprezintă un record absolut pentru o partidă feminină la Wimbledon. Pentru comparație, finala dintre Garbine Muguruza și Venus Williams, câștigată de Muguruza cu 7-5, 6-0, a avut un număr de ”numai” 4,7 milioane de telespectatori.

Reamintim că Simona Halep (locul 2 WTA) a pierdut, după o luptă formidabilă și două tie-break-uri, în fața favoritei publicului englez, Johanna Konta (7 WTA), cu 7-6, 6-7, 4-6, după ce la ultima minge Simona a lăsat, practic, racheta jocs în urma unui răcnet inuman și sălbatic venit din tribune, tocmai pentru a o deranja și bloca pe sportiva româncă.

După o scurtă vacanță în România, Halep va reveni pe terenul de tenis luni, 31 iulie, când va juca în turul I al turneului de la Washington.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri