Numărul celor care au murit ca urmare inundațiilor ce afectează statul indian Gujarat de la începerea sezonului ploilor a crescut la 126, după ce 36 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore în acest stat din vestul țării, potrivit unei surse oficiale citate vineri de EFE.

Precipitațiile abundente care încă nu au încetat în această regiune au dus la evacuarea a 8.000 de persoane, potrivit unei surse de la Centrul de Operațiuni de Urgență a Statului Gujarat (SEOC).

Potrivit sursei, cele 126 de persoane decedate au fost victime ale înecului sau trăsnetelor ca urmare a ploilor abundente care s-au abătut în această regiune.

Potrivit SEOC, 85 % din populația acestui stat de peste 60 de milioane de locuitori este afectată de inundații și „nu se poate deplasa” din aceste locuri.

India este afectată de rigorile musonului, anotimpul marcat de precipitații intense care începe în iunie și se încheie în septembrie.

În ultimele șase săptămâni, peste 50 de persoane au murit și mai multe milioane au fost afectate de inundații și de ploile care au căzut în nord-estul acestei țări asiatice, mai ales în statul Assam.

179 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here