Caută
Close this search box.

Întâlnire istorică la summitul G20. Trump și Putin, față în față pentru prima dată

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se va întâlni vineri pentru prima dată cu liderul Rusiei, Vladimir Putin, la o reuniune mult aşteptată a summitului G20 de la Hamburg, care ar putea să fie marcat de o lărgire a clivajului dintre aliaţii vestici şi America, transmite France Presse.

În ajunul întâlnirii care va avea consecinţe pentru crizele din Siria şi Ucraina, preşedintele american a lansat un atac dur la adresa Moscovei, pentru acţiunile dezstabilizatoare de pe flancul estic al NATO.

Reprezentanţii Kremlinului au anunţat că întâlnirea este una crucială pentru securitatea şi stabilitatea regională, în vreme ce Putin s-a plâns anterior că relaţiile ruso-americane s-au răcit la un nivel istoric după învestirea preşedintelui Trump.

Această întâlnire bilaterală are loc în contextul a ceea ce ar putea fi cel mai divizat summit G20 de la Hamburg.

Prima întâlnire dintre miliardarul american şi fostul agent KGB ar urma să fie disecată cadru cu cadru, de la strângerea de mână la limbajul corporal al celor doi lideri, în căutarea unor semne de apropiere sau depărtare între Washington şi Moscova, potrivit news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri