Caută
Close this search box.

Ludovic Orban îl acuză pe ministrul Apărării de legături cu Rusia

pnl

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a anunţat vineri seara, la Antena 3, că îl va da în judecată pe preşedintele PNL.

Ludovic Orban a afirmat că liderii PSD înclină „tot mai mult către Est”, aluzie la Rusia. Un indiciu, susține Orban, este nominalizarea lui Ţuţuianu la Apărare, în condiţiile în care acesta a fost avocat al companiei Mechel.

„Nu am nimic de ascuns, mi-am făcut datoria faţă de clienţii mei şi cred că nu se poate spune că sunt omul ruşilor, al francezilor sau italienilor sau al altora cărora le-am acordat asistenţă juridică”, a declarat Adrian Ţuţuianu, potrivit News.ro, referindu-se la faptul că a fost avocat al companiei Mechel, care a deţine combinatul metalurgic de la Târgovişte.

Într-un interviu pentru Adevărul Live, preşedintele Ludovic Orban a spus, vineri, că desemnarea în Guvern a anumitor persoane arată că liderii PSD intenţionează să strângă relaţiile cu Rusia.

„Lucian Şova a fost pus la Comunicaţii, care este învăţăcelul lui Hrebenciuc şi care a fost partener de afaceri cu un fost ofiţier GRU, Serviciul de Informaţii Militare rus, asupra căruia există sufiecient de multe suspiciuni că ar avea o relaţie nepotrivită cu zona respectivă. Îl pui la Comunicaţii pe Şova, unde guvernul, prin ordonanţă, a scos ANCOM de sub preşedinte, deci de sub CSAT, în condiţiile în care România, în strategie (NATO), este prevăzută ca un cap comunicaţional. Acestea nu sunt lucruri întâmplătoare. Asta-mi arată că liderii partidului de guvernământ încep să încline tot mai mult înspre Est şi sunt foarte multe semne de întrebare”, a declarat liderul Orban.

Un alt exemplu dat de Orban a fost ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu. „M-aş referi şi la Ţuţuianu, care a fost avocatul ruşilor de la Mechel, care au cumpărat combinatul de la Târgovişte şi l-au falimentat. De acolo, au luat o instalaţie extrem de importantă din punct de vedere strategic şi au dus-o în Rusia. Asta-mi ridică numeroase semne de întrebare şi-mi relevă că au pus nişte oameni extremi de ciudaţi, care trebuie urmăriţi cu foarte multă atenţie”, a spus preşedintele PNL.

El şi-a exprimat rezerve şi faţă de Victor Negrescu, noul ministru al Afacerilor Europene. „Chiar şi schimbarea ministrului de la Afaceri Europene. Ana Birchall, care era clar pro NATO, cu o atitudine clară în acest domeniu, este înlocuită cu Victor Negrescu, asupra căruia sunt numeroase semne de întrebare”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri