Caută
Close this search box.

Mama presupusei fiice a lui Salvador Dalí a fost supusă unor teste ADN

Mama femeii care asigură că este fiica lui Salvador Dalí și care este implicată într-un proces pentru stabilirea paternității pictorului, care a murit în 1989, a fost supusă marți unor teste ADN ca parte a procedurile ordonate de un tribunal din Madrid, relatează EFE.

Pensionara Antonia Martínez, internată într-un centru geriatric din Figueras, a primit vizita unui comitet format dintr-un reprezentant al judecătoriei și un medic legist, a informat fiica sa, Pilar Abel (foto), care este cea care a demarat acest proces pentru a fi recunoscută drept fiică a artistului decedat în 1989, informează Agerpres.

Bătrânei i-au fost luate mostre de salivă pentru a putea fi comparate cu cele ale lui Pilar.

Joi, 20 iulie, a fost exhumat trupul lui Salvador Dalí, care este înmormântat la Teatrul-Muzeu din Figueras, pentru a se preleva mostre biologice și a fi comparate cu cele ale presupusei sale fiice.

Fundația Gala-Dalí, care gestionează moștenirea artistului, și-a exprimat într-un comunicat difuzat a doua zi nemulțumirea față de sentința dictată de un tribunal din Madrid și a anunțat că își rezervă posibilitatea de a adopta măsuri legale împotriva lui Pilar Abel și administrației judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri