Caută
Close this search box.

Manifestațiile interzise de Guvernul Venezuelei, greva generală continuă

Guvernul de la Caracas a interzis joi manifestațiile publice, înaintea alegerilor de duminică pentru Adunarea Constituantă a Venezuelei, transmite AFP. Greva generală continuă să paralizeze țara, iar bilanțul morților în urma protestelor declanșate de opoziție în aprilie a mai crescut cu unul.

„Se interzic reuniunile și manifestările publice, adunările și toate evenimentele de aceeași natură susceptibile să perturbe sau să afecteze derularea normală a procesului electoral”, a declarat ministrul de interne, generalul Nestor Reverol. Contravenienții pot fi condamnați la închisoare între cinci și zece ani.

Joi dimineață, în a doua zi a grevei generale cerute de opoziție, unele zone din capitală era aproape pustii, blocate de baricade și deșeuri, relatează AFP. Miercuri noaptea, manifestanții s-au ciocnit până târziu cu forțele de ordine, atât la Caracas, cât și în alte orașe. Poliția a folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, iar protestatarii au aruncat sticle incendiare și alte obiecte. În statul Merida din vest și-a pierdut viața un tânăr de 23 de ani, a anuțat joi procuratura. A fost al treilea mort de la începutul grevei.

În contextul tensiunilor în creștere, linia aeriană columbiană Avianca a anunțat joi că își suspendă toate cursele spre și din Venezuela, din motive de securitate. Măsura prevăzută inițial din 16 august a intrat deja în vigoare, a anunțat compania printr-un comunicat. Sunt suspendate și legăturile cu Peru.

Manifestațiile împotriva regimului președintelui venezuelean Nicolas Maduro și contramanifestațiile susținătorilor acestuia s-au soldat în ultimele patru luni cu peste 100 de morți. Opoziția protestează acum împotriva alegerii unei Adunări Constituante, pe care o consideră un mijloc de consolidare a puterii.

Foto: DiePresse.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri