Caută
Close this search box.

Măsură radicală pentru angajaţii part-time. Guvernul a făcut anunţul

Guvernul a hotărât creşterea contribuţiilor pentru românii care lucrează în regim part-time.

Salariaţii angajaţi cu jumătate de normă vor plăti dările la stat ca şi cum ar câştiga salariul minim pe economie, nu contează dacă ei încasează mai puţin.

Excepție fac salariații elevi, studenții, persoanele cu dizabilități, pensionarii și cei care cumulează venituri de cel puțin nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată.

„Devenise o practică şi este azi o practică. Angajatul să fie ţinut ca part-time cu patru ore, două, cinci ore şi plătită diferenţa până la salariul minim din mână, la negru, erodând statul”, a declarat premierul Mihai Tudose la începutul ședinței de guvern de joi.

Noile reglementări urmează să intre în vigoare la 1 august și să se aplice începând cu veniturile aferente lunii august 2017.

„Social, măsura are rolul să protejeze aceste categorii de salariați, asigurându-le dreptul la pensie și la servicii medicale în sistemul public. Din punct de vedere economic, noile prevederi au scopul să limiteze situațiile în care contractele de muncă cu timp parțial sunt încheiate pentru evitarea impozitării potrivit regulilor prevăzute pentru contractele individuale de muncă cu timp normal de lucru și, implicit, să elimine inechitățile față de angajatorii care încheie contracte individuale de muncă cu timp normal și asigură salariul minim brut pe țară propriilor salariaților”, precizează un comunicat al guvernului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri